Internet og Java
10. november 2015
Først på året 2015, meddeltes det at Google Chrome er stoppet med understøttelse af Java, men fortsat vil understøtte Windows XP resten af 2015. På det tidspunkt opfordredes brugere på ældre, ikke-understøttede platforme som Windows XP kraftigt til at opdatere til et understøttet og sikkert styresystem. Sådanne ældre platforme med manglende kritiske sikkerhedsopdateringer har et større potentiale til at blive inficeret af vira og malware.

I dag annoncerer vi afslutningen på Chromes support til Windows XP.
Fra begyndelsen af april 2016 udsendes ikke længere opdateringer og sikkerhedsrettelser til Chrome på Windows Vista, Mac OS X 10.6, 10.7 og 10.8, da disse platforme ikke længere understøttes aktivt af Microsoft og Apple. Men Chrome vil fortsat fungere på disse platforme.

Hvis du stadig er på en af disse ikke-understøttede platforme, opfordrer vi dig til at flytte til et nyere operativsystem for at sikre, at du fortsat kan modtage de nyeste Chrome versioner og funktioner.

Leveret af Marc Pawliger, direktør for teknik hos Google og tidligere anmelder.

Fra februar 2015 understøtter Chrome ikke længere Java men kun javascript, som nu anvendes til bl.a. Netbank, e-boks, skat og de fleste NETS-sikrede logins.
Disse hentes fra NETS ved hvert login og er dermed altid opdateret.

Besøges sider på Internettet som stadig anvender Java kræves nyere Internet Explorer
version 9 eller nyere - på Windows 7 anbefales Internet Explorer version 11

Mozillas Firefox understøtter Java og ind til videre Windows XP og nyere (Windows Vista, Windows 8/8.1 eller Windows 10)